Søndag stod den på grill og hygge med en håndfuld venner. Menuen stod på: grillet flanksteak, pølser og BBQ kalkunfiletter, to slags kartoffelsalat (lun & kold), mangosalsa, tomatsalsa, og hjemmelavet foccacia.
Lun kartoffelsalat med bacon, løg og purløg
Ingredienser (4 pers)
- 500 g nye kartofler
- 2 mellemstore løg
- 1 purløg (af dem man køber i supermarkedet)
- 200 g bacon
- 0,5 dl lys eddike (alm. lager, hvidvin, balsamico etc.)
- 0,5 dl god olivenolie
- 2 spsk. sukker
- salt & peber
Rens kartoflerne og sæt dem over. Mens kartoflerne koger klargøres resten af ingredienserne.
Snit løgene fint og put dem i en stor skål. Klip eller hak purløgene og læg dem i skålen til løgene.
Bland olie, eddike og sukker i en lille skål - smag til med salt og peber. Hæld dressingen over løgene og bland det hele grundigt.
Steg baconen i lidt smør (jeg plejer at bruge bacon fra en "baconsteg", hvor man selv skærer baconen i tern). Lad baconternene hvile lidt på et par stykker køkkenrulle.
Når kartoflerne er færdige, hældes vandet fra, og de blandes straks med løgene i den store skål. Drys med bacon og server straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar