Ingredienser:
- 6 gulerødder
- 2 dl eddike
- 1 dl vand
- 2 spiseskeer sukker
- 2-3 cm ingefær (skrællet og revet)
- Skal og saft af 1 økologisk citron
Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, ellers et rivejern - eller en kniv og din tålmodighed. Det er vigtigt at skiverne bliver ca. lige store.
Når gulerødderne er ordnet, lægges de i en skål og eddiken hældes over. Lad gulerødderne trække minimum 15 minutter før servering, og helst natten over.
Stil evt. uspiste gulerødder i en bøtte eller glas i køleskabet i op til en måned.
Man kan gøre blandingen mindre sur ved at tilsætte mere vand eller en sødere eddike.
Jeg servede gulerødderne til hakkebøf med bløde løg, nye kartofler m. smør og persille, salat med pinjekerner og hindbær, samt smørstegte asparages.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar