søndag den 10. februar 2013

Madplaner

For at få hverdagen til at hænge lidt bedre sammen, har vi besluttet os for at lave madplan og, så vidt muligt, forsøge kun at handle ind én gang om ugen.
Det har virket rigtig godt i perioder, og ud over at spare penge, har vi også sparet noget gid og nogle penge...Og det kan vi jo godt lide!

Ingen af os er dog særligt gode til at trylle "varierende, hverdagsagtigemenikkekedelige, og overskuelige retter" op af hatten, så derfor har jeg lavet et system (hurra!) som vi nu forsøger os med.
Sytemet går i al sin simpelthen ud på, at vi har jagtet nogle kogebøger for gode retter, som vi så har skrevet ned på små sedler. Hver uge trækker vi så 5 sedler, og det bliver vores madplan mandag-fredag. Lørdag laver vi lidt mere spændende og avanceret mad, og søndag holder vi 'ryd ud i køleskabet'-dag.

Vi har endnu ikke afprøvet systemet andet end et par uger, men umiddelbart virker det enormt godt. Vi har fået smadderlækker mad stort set alle dagene, og det var været meget nemt at gå til. Når vi en dag ikke liiiige kan lide maden, smider vi blot sedlen ud, så slipper vi for at prøve den igen. Pt. arbejder vi med en vinterversion, så der vil komme til at være lidt justering af retterne undervejs.

Planen med systemet her, at vi med tiden har en tombola af spændende retter som vi lige kan hive ud af hatten, når der er brug for det. Hvis man bliver træt af en ret, kan man jo altid smide den ud, eller gemme den et andet sted.


(Pilen betyder at jeg har lavet en rettelse til retten, som jeg har skrevet på bagsiden)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar