tirsdag den 28. maj 2013

Tagliatelle med flødesovs, svampe, porrer, bacon & ovnbagte tomater

....jeg måtte lige Google pastatypen, for herhjemme hedder det egentligt bare "frisk pasta".

Vi har lavet den her ret virkelig mange gange, fordi den er nem og hurtig. Vi plejer dog at lave den ude tomaterne, men efter at have prøvet det, så tror jeg de bliver en fast tilføjelse i vores hverdagssortiment!

Denne ret er super hurtig, men tomaterne tager liiige lidt tid. Dog skal de bare i ovnen, så man kan lave noget andet imens ;) De kan sagtens laves i forvejen, men ellers kan man starte med at smide tomaterne i ovnen, så kan man nå at lave mad og vaske op fra madlavningen, mens de hygger sig.

Ingredienser til 2 pers:
  • 200 g cherrytomater
  • 200 g bacon i tern eller strimler*
  • 2 mellemstore porrer
  • 500 g champignon, fx et mix af mark og alm.
  • kvart liter madlavningsfløde
  • 400 g frisk pasta
  • salt og peber
Tænd ovnen (varmluft) på 180 grader. Skær cherrytomaterne i halve og læg dem med den skårne side opad, på en bageplade beklædt med papir. Dryp let med olie og drys med salt og peber. Lad tomaterne bage i ovnen i ca. 35 minutter. Kig til dem engang i mellem, de skal være semi-tørre. 

Skær champignoner og porrer i skiver. Varm en sauterpande eller en gryde op og steg baconen. Efter nogle minutter tilsættes champignon og porrer. Lad det stege i ca. 5 minutter ved middel varme, og under jævnlig omrøring. Tilsæt derefter fløden. Lad retten simrer yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber. 

Mens retten simrer sættes vand over til pasta, som koges efter anvisningen. Når pasta og sovs har hygget sig i passende tid, blandes de sammen og anrettes på en tallerken. 
Har du en yndlings hverdagsret, som du ofte vender tilbage til?


* dette er selvfølgelig blot vejledende. Tilsæt endelig mere bacon hvis du føler for det :D 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar