torsdag den 6. marts 2014

Forårsoprydning – fase 4: Sortering

Også denne fase har fået sit eget indlæg fordi jeg har nogle tanker om emnet, som jeg tror kan være værdifulde. Hvis du ikke har så mange områder du rydder ud i, er det oplagt at tage denne fase samtidig med fx  fase 2: oprydning eller fase 5: indretning.

Meningen med denne fase er at overveje hvad dine forskellige rum skal indeholde, og hvilke funktioner de skal udføre. Du skal jo helst have tingene i nærheden af der hvor du bruger dem, ellers svarer det lidt til fx at have køkkensager i soveværelset. Når du har overvejet hvad du gerne vil bruge rummet til, kan du også finde ud af, hvad der så skal være i rummet. De ting, som ikke længere hører hjemme, skal sendes til et andet rum.

En kasse til hvert rum
En måde at holde styr på de forskellige stakke til forskellige rum er ved fx at have en klapkasse eller flyttekasse til hvert rum. Når hele huset er gennemgået, kan du stille kasserne ind i de pågældende rum, så du har dem når du skal til at indrette rummet (ellers glemmer du måske at lave plads til dem!).


Det er måske en lidt uoverskuelig og tidskrævende opgave, men man kan jo lige så godt tage det med det samme, ellers skal man gå og korrigere efterfølgende. Opgaven bliver også mindre hvis man fx ikke har så mange ting/rum man rydder op i, eller hvis man har haft held til at lave god indretning fra starten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar