Hr. Hollensen og jeg har en lille, uformel madklub med en af vores fælles venner. Vi mødes ca. 2 gange om måneden, for at lave mad og hygge.
Vi skiftes til at lægge hus til, og i mandags var det altså Hollensenresidensen det gik ud over.
Aftalen med madklubben er, at det skal være uhøjtideligt, men at man sagtens må afprøve nye opskrifter - også nogle der er lidt mere besværlige.
Jeg står dog midt i eksamenstiden, så vi havde brug for noget der var enkelt og ligetil denne gang.
Menuen endte med at blive: Kylling pakket ind i seranoskinke, kogte nye kartofler med smør og persille, salsa og en røget avocadocreme.
Det var et superlækkert og meget enkelt måltid, som jeg helt sikkert vil lave flere gange i løbet af sommeren.
Salsa
Ingredienser:
- 3-5 lækre, modne tomater
- 2-3 fed hvidløg (afhængig af hvor stærk du vil have den)
- 1 mellemstort løg
- 1 moden mango
- 1 lille teske chilipulver (eller 1-2 friske chilier, hakkede fint)
- 1/2 dl madolie (fx oliven eller solsikke)
- 2 spsk syre (æbleeddike, citron/lime-saft, hvidvinseddike)
- en god håndfuld mynte
- salt og peber
Fremgangsmåde
Vask tomaterne og skær dem i kvarte. Fjern kernerne, så der kun er den "faste" yderskal tilbage. Fjern også det sted, hvor stilkene har siddet.
Skær tomaterne i tern, og kom dem i en mellemstor skål. Pres hvidløgende ned i skålen med tomaterne. Hak løget og bland det i skålen.
I en anden skål blandes olie, syren, salt, peber og chilipulver. Brug evt. en gaffel, så du kan mixe olien og syren godt.
Hæld det over tomat-blandingen og rør det godt sammen.
Skræl mangoen og skær den i tern der matcher tomaterne. Put mangoen i skålen, sammen med den finthakkede mynte, og rør forsigtigt rundt.
Lav den evt. dagen før, så den kan stå og trække og blive ekstra lækker ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar