tirsdag den 12. juni 2012

Den lækreste salsa


Hr. Hollensen og jeg har en lille, uformel madklub med en af vores fælles venner. Vi mødes ca. 2 gange om måneden, for at lave mad og hygge.
Vi skiftes til at lægge hus til, og i mandags var det altså Hollensenresidensen det gik ud over. 

Aftalen med madklubben er, at det skal være uhøjtideligt, men at man sagtens må afprøve nye opskrifter - også nogle der er lidt mere besværlige. 
Jeg står dog midt i eksamenstiden, så vi havde brug for noget der var enkelt og ligetil denne gang.

Menuen endte med at blive: Kylling pakket ind i seranoskinke, kogte nye kartofler med smør og persille, salsa og en røget avocadocreme. 
Det var et superlækkert og meget enkelt måltid, som jeg helt sikkert vil lave flere gange i løbet af sommeren.


Salsa
Ingredienser:
  • 3-5 lækre, modne tomater
  • 2-3 fed hvidløg (afhængig af hvor stærk du vil have den)
  • 1 mellemstort løg
  • 1 moden mango
  • 1 lille teske chilipulver (eller 1-2 friske chilier, hakkede fint)
  • 1/2 dl madolie (fx oliven eller solsikke)
  • 2 spsk syre (æbleeddike, citron/lime-saft, hvidvinseddike)
  • en god håndfuld mynte
  • salt og peber



Fremgangsmåde
Vask tomaterne og skær dem i kvarte. Fjern kernerne, så der kun er den "faste" yderskal tilbage. Fjern også det sted, hvor stilkene har siddet.

Skær tomaterne i tern, og kom dem i en mellemstor skål. Pres hvidløgende ned i skålen med tomaterne. Hak løget og bland det i skålen.

I en anden skål blandes olie, syren, salt, peber og chilipulver. Brug evt. en gaffel, så du kan mixe olien og syren godt.
Hæld det over tomat-blandingen og rør det godt sammen.

Skræl mangoen og skær den i tern der matcher tomaterne. Put mangoen i skålen, sammen med den finthakkede mynte, og rør forsigtigt rundt. 

Lav den evt. dagen før, så den kan stå og trække og blive ekstra lækker ;) 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar