torsdag den 25. april 2013

Bagt cheesecake med ingefær & lime


Jeg eeeeeeeeeelsker ingefær og jeg eeeeeeeeeelsker bagt cheesecake, så selvfølgelig skulle det kombineres!



Jeg brugte Newyorkerbyhearts fantastiske opskrift, dog uden jordbær-toppingen (den kan dog kraftigt anbefales! Uhmm).

Til ingefær-lime topping skal du bruge:
  • 3 limefrugter
  • 2-4 cm frisk ingefærrod
  • rørsukker
  • 2-3 tsk agar agar  eller 2 blade husblads


Pres saften af de 3 limefrugter og hæld det i en lille gryde skær ingefæren i tynde skiver og put det i gryden. 

Varm limesaften og ingefæren op til det koger. Lad det koge i et par minutter, inden det tages af varmen. Lad det trække i ca. en halv time. Hvis saucen skal være stærkere, så lad den trække i længere tid. Husk dog at smage på saucen en gang i mellem, for at sikre den ikke bliver for stærk.

Når saucen har trukket længe nok, kan næste trin påbegyndes. 
Hvis du bruger husblads så udblød 2 blade i koldt vand i 5 minutter.

Varm saucen op igen og smag til med sukker. Jeg kan bedst lide en sauce der er lidt sur, da det komplimenterer den søde cheesecake og hvid chokolade godt. 

Smelt husbladsen i saucen eller jævn den med agar agar.
Lad saucen køle lidt af, før den hældes oven på cheesecaken, inden kagen er taget ud af springformen.

Hvem kan stå for det kageelskende monster? Ikke mig! 

2 kommentarer:

  1. Ingefæren skal ikke tages op igen? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nana,
      Beklager det sene svar. Bruger ikke rigtig denne blog mere, så havde ikke opdaget at du skrev.

      Jo, ingefæren skal tages op igen. Det skal du gøre så snart du synes saucen er stærk nok . Jeg tror jeg som regel lader den stå i en times tid - men min. 30 min.

      Slet