torsdag den 2. maj 2013

Mandelpandekager

Vi er RET vilde med nødder her i huset. Faktisk, så er det en af de ting vi altid har i skuffen, og gerne i flere forskellige udgaver.
Forleden havde vi begge lyst til lidt dessert, så vi besluttede at lave pandekager - med hakkede mandler.

Det blev simpelthen SÅ godt. Pandekagen fik lidt mere smag, og noget knas, som gjorde den sjovere at spise. Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at erstatte mere af melet med fintmalede mandler. Der skal dog stadig være lidt grovere hakkede mandler også, så den kan knase lidt.



Opskriften giver ca. 5 pandekager

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker (eller korn af en halv stang vanilje + lidt sukker)
  • en håndfuld grofthakkede mandler (vel ca. 50 g)
  • Mel
Bland de våde ingredienser sammen med vaniljen (og sukkeret). Tilsæt mandlerne og mel, indtil massen er lidt som en tyk koldskål.

Lad dejen trække i ca. 30 minutter, før pandekagerne steges ved middel-høj varme. 

Server med en god klat vaniljeis og måske noget jordbærsauce...eller friske bær, nu hvor sommeren banker på! Mums!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar