mandag den 6. maj 2013

Seranokylling med rødbedesalat

Første gang jeg stødte på den her opskrift på kylling var hos nogle venner i Svendborg. Det var kærlighed ved første blik, og jeg har siden lavet det nogle gange med forskelligt fyld og tilbehør.

Umiddelbart kan retten godt virke kompliceret, fordi der er en masse der skal times og tilrettelægges, men fordi det meste skal i ovnen er retten ret nem at overskue, når først man har overstået forberedelserne.

Første gang vi smagte den her salat, var vi simpelthen nødt til at lave det igen dagen efter. Det endte med, at vi fik salaten 3 gange på en uge....Og nu hvor jeg skriver dette indlæg har jeg faktisk lyst til at lave den igen. Mums, altså!



Opskriften er til 2 personer

Start med at forberede rødbederne, så de kan komme i ovnen. Mens rødbederne bages, kan man med fordel forberede kylling og kartofler også. De kan sagtens stå ude, til de skal i ovnen.
Når rødbederne er næsten færdig, kan man sætte kartofler og senere kyllingen i ovnen. Så kan de bage færdig mens man tilbereder salaten.
Dog er det en god idé at lave parmesan-kagerne mens rødbederne bager, så de kan nå at køle

Kylling:
  • 2 kyllingebryster
  • 2 skiver seranoskinke
  • 2 spsk friskost med hvidløg
  • Salt & peber
Kyllingebrysterne renses for evt. urenheder. På det tykkeste sted skal kyllingen deles i to, men ikke skæres igennem. Der skal laves en lille "lomme", som er stor nok til friskosten. 
Læg friskost i lommen og krydr med salt og peber. Læg seranoskinken over kyllingen.

Sættes i ovnen ved 180 grader, i ca 25 minutter.


Kartofler:
  • 500 g kartofler
  • Lidt olie efter eget valg
  • Lidt friske eller tørrede krydderurter (vi brugte rosemarin)
  • Salt & peber
Kartoflerne skrælles og skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver. Læg skiverne i koldt vand i ca. 10 minutter (så stivelsen bliver trukket ud - det giver sprødere overflade). 
Efter 10 minutter tages kartoflerne op og tørres i et klæde. 
Læg kartoflerne på en bageplade eller i et ovnfast fad, og vend dem med olie og krydderurter. Drys med salt og peber.

Sættes i ovnen ved 180 grader, i 30-35 minutter.

Rødbedesalat:
Rødbedesalaten består af bagte rødbeder, sprøde parmesanflager, ristede pinjekerner og friske krydderurter
  • 400 g nye rødbeder
  • et lille løg (gerne skalotte, ellers alm. eller rødløg)
  • 1 fed hvidløg
  • saft, og skal af 1/2 citron (økologisk, da skallen skal bruges)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk sukker
  • 40 g pinjekerner
  • 1 frisk håndfuld basilikum
  • salt & peber
  • 50 g fintrevet parmesanost
  • 1/2 tsk sukker
Tænd ovnen på 180 grader.

Skrub rødbederne, så de bliver rene, men undgå at fjerne skrællen. Sat dem i et ovnfast fat, drys håndrundet med salt og dæk med sølvpapir. 
Sæt rødbederne i ovnen en times tid. Målet er at gøre rødbederne så bløde, at skrællen nemt kan fjernes under en rindende hane, evt med hjælp fra en lille kniv (lidt ligesom når man piller kartofler).

Skær rødbederne i stave (ca. 1/2*1/2 cm). Hak løg og hvidløg fint. Bland citronsaft, citronskal, sukker og olien sammen. Tilsæt løgene.
Rist pinjekernerne, evt. i lidt olie, og krydr dem med salt.

Bland 1/2 tsk sukker med parmesan og lav små "pandekager" med blandingen på en varm pande. Panden skal have en glat overflade, alá teflon.
Bag ostepandekagen ved middel varme, til den er blevet gylden. Vend den forsigtigt med en stor spatel. Lad osten køle af på en rist beklædt med bagepapir.

Bland rødbederne i citron/løg-blandingen. Pil bladende af basilikummen og vend det i salaten. Kort inden servering drysses salaten med osten og pinjekernerne.


God fornøjelse!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar