onsdag den 11. juli 2012

Lun kartoffelsalat med bacon


Søndag stod den på grill og hygge med en håndfuld venner. Menuen stod på: grillet flanksteak, pølser og BBQ kalkunfiletter, to slags kartoffelsalat (lun & kold), mangosalsa, tomatsalsa, og hjemmelavet foccacia. 

Lun kartoffelsalat med bacon, løg og purløg



Ingredienser (4 pers)

  • 500 g nye kartofler
  • 2 mellemstore løg
  • 1 purløg (af dem man køber i supermarkedet)
  • 200 g bacon 
  • 0,5 dl lys eddike (alm. lager, hvidvin, balsamico etc.)
  • 0,5 dl god olivenolie
  • 2 spsk. sukker
  • salt & peber

Rens kartoflerne og sæt dem over. Mens kartoflerne koger klargøres resten af ingredienserne.

Snit løgene fint og put dem i en stor skål. Klip eller hak purløgene og læg dem i skålen til løgene. 

Bland olie, eddike og sukker i en lille skål - smag til med salt og peber. Hæld dressingen over løgene og bland det hele grundigt. 

Steg baconen i lidt smør (jeg plejer at bruge bacon fra en "baconsteg", hvor man selv skærer baconen i tern). Lad baconternene hvile lidt på et par stykker køkkenrulle.

Når kartoflerne er færdige, hældes vandet fra, og de blandes straks med løgene i den store skål. Drys med bacon og server straks. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar