mandag den 9. juli 2012

Lynstegt oksekød + en nem salat


En simpel, nem og hurtig ret. Det startede som et eksperiment, hvor jeg gerne ville lave noget andet end jeg plejer, og jeg skal stensikkert lave det igen.

Vi lavede en hurtig salat til, fordi vi havde noget salat vi skulle have brugt inden det blev dårligt. Der blev til én stor portion mad + én portion salat til hver, men vi skulle have kage til dessert så vi valgte at "spare" på sulten ;)



Ingredienser (2 pers)
  • 200 g oksekød, skåret i meget tynde strimler
  • 4-5 gulerødder, snittet på skrå i tynde skiver
  • 4-5 forårsløg, snittet på skrå i 3-5 cm lange stykker
  • 4-5 babymajs, snittet på skrå i tynde skiver
  • 3 spsk olie
  • 3 spsk soja
  • 2 fed hvidløg (fintsnittet eller presset)
  • lidt fintrevet ingefær
  • salt & peber
  • 250 g nudler
  • en klat smør
Bland olie, soja, hvidløg, ingefær, salt og peber i en skål og læg oksekødet heri. Bland godt, og lad det hvilke mens du snitter grøntsagerne.

Kog nudlerne efter anvisningen. Sørg for at planlægge det sådan, at nudlerne koges mens du steger kød og grøntsager.

Varm wokken op og brun oksekødstrimlerne og tag dem af wokken. Hæld evt. et smule olie på, inden grøntsagerne lynsteges i wokken. Når grøntsagerne er næsten færdige, blandes kødet i og der slukkes for varmen.

Bland en klat smør i nudlerne og servér straks. 



Den nemme salat
  • Sprød salat (jeg brugte lollo bianco)
  • En håndfuld pinjekerner
  • 1/2 dl balsamico eddike
Vask salaten og tør den let (brug evt et viskestykke eller en salatslynge). Rist pinjekernerne let (mine blev liiiidt brændte). 
Hæld balsamicoeddiken i en lille gryde, og lad det koge til det får en lidt tyk "sirup"agtig konsistens. Bland det med salaten og drys pinjekerner over.

Salaten kan godt komme til at se en smule besynderlig ud, pga. den tykke, mørke sirup man hælder over. Tilgengæld smager det fantastisk! 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar