lørdag den 29. september 2012

Grøntsagssuppe med bacontern


Nu hvor efteråret rigtig har fået fat i vejret, er lysten mest til at trække indenfor og hygge. Putte på sofaen med dyner, se en god film og spise mad som varmer i maven.

Forleden lavede jeg en super cremet og lækker grøntsagssuppe med sprødstegte bacontern.
Det største problem med denne suppe er, at farven kan blive lidt kedelig når man blender det hele sammen - til gengæld smager det pragtfuldt og har den skønneste konsistens. Hvis man putter massere af rødbeder i, får suppen dog en smuk, rød farve, som på billedet herunder.
Den største fordel er dog at man kan putte nærmest det i, som man har lyst til - det er genialt hvis man fx har brug for at tømme køleren en dag, og så passer den sig selv lige så længe man gider vente på den ;)

Ingredienser
 • En hulens masse grøntsager (gulerødder, porrer, rødbeder, rødløg, løg, pastinakker/persillerod)
 • Kartofler (for fylde og konsistens - jeg brugte ca. 1/5 kartofler ifht. grøntsager).
 • Hvidløg
 • Frisk chili (hvis man tør')
 • Vand
 • Bouillon (jeg snød og brugte terninger 2-3 stk til 1 liter vand)
 • salt & peber
Skær alle grøntsagerne i tern - sørg for at ternene er ca. lige store, så de er færdige på samme tid. 
Put dem i en stor gryde (5 liter) og tilføj 1 liter vand. Vandet skal næsten dække grøntsagerne. Tilføj også buillon-terninger, hakkede hvidløg og chili.
Bring gryden i kog, og lad det derefter småkoge ved middelvarme. Som skrevet tidligere kan man sådan set lade suppen koge lige så længe man orker, man skal bare sørge for at det ikke koger tørt.
Som minimum skal suppen dog koge 25-30 minutter, så grøntsagerne bliver møre.

Når suppen har kogt skal den (forsigtigt) blendes eller stavblendes. Pas på - for suppen er *meget* varm.

I mens steges baconternene sprøde, og evt. brød varmes i ovnen.


Billedet her er af en anden suppe jeg lavede efter blogindlæget var udgivet. 
Den er lavet af kartofler, gulerødder, pastinakker, rødbeder & løg.God fornøjelse - jeg håber du kom hjem uden at få våde tæer i dag :)

1 kommentar:

 1. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, er alt hvad du skal gøre, er at følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt. Nogle af de bedste mad bloggerne får 10.000 + besøgende fra os på en ugentlig basis.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!


  Varm hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.findeopskrifter.dk/

  SvarSlet