mandag den 8. juli 2013

Syltede gulerødder med citron og ingefær

Den her opskrift er et sjovt og lidt anderledes alternativ til syltede agurker. De er sure, men også friske i smagen...og så er det en hurtig og nem opskrift, hvilket jeg sætter enormt stor pris på.



Ingredienser:

  • 6 gulerødder 
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 2 spiseskeer sukker
  • 2-3 cm ingefær (skrællet og revet)
  • Skal og saft af 1 økologisk citron
Hæld eddike, vand, sukker, citron (saft og skal) og revet ingefær i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge 1-2 minutter, før der slukkes for varmen. Lad gryden stå og køle ned mens gulerødderne forberedes.

Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, ellers et rivejern - eller en kniv og din tålmodighed. Det er vigtigt at skiverne bliver ca. lige store.
Når gulerødderne er ordnet, lægges de i en skål og eddiken hældes over. Lad gulerødderne trække minimum 15 minutter før servering, og helst natten over.

Stil evt. uspiste gulerødder i en bøtte eller glas i køleskabet i op til en måned.
Man kan gøre blandingen mindre sur ved at tilsætte mere vand eller en sødere eddike.

Jeg servede gulerødderne til hakkebøf med bløde løg, nye kartofler m. smør og persille, salat med pinjekerner og hindbær, samt smørstegte asparages.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar